Fordelene med en sterk kropp

fordeler-med-en-sterk-kropp

Med mye fokus på hvordan kroppene våre ser ut, er det ikke rart om vi av og til glemmer at kroppens kanskje viktigste funksjon er å hjelpe oss gjennom hverdagen. I løpet av en dag skal vi både forflytte oss, fordøye mat, lære nye ting og utføre praktiske gjøremål. Alt dette blir lettere med en sterk kropp. Og husk, du trenger ikke å være Hulken for å nyte godt av musklene dine.

En sterk kropp gjør hverdagen lettere 

De fleste gjøremål blir lettere med en sterk kropp, og hverdagen fremstår gjerne mer overkommelig. Dette gjelder oss alle, uavhengig av jobb og livssituasjon. Har du en jobb der du sitter mye, vil du være tjent med å ha en kropp som tåler den belastningen, og da vil en sterk kjerne kunne hjelpe deg. Når du kjenner deg sterk i kroppen vil også husarbeidet oppleves mindre belastende, og det vil oppleves mer lystbetont å være i aktivitet. 

Vi må heller ikke glemme den deilige mestringsfølelsen over å kunne gjøre og få til det du trenger og ønsker i løpet av en dag. Dette er lett å ta for gitt, men er ikke alle forunt. Gi deg selv et klapp på skuldra innimellom, enten du har danset over gulvet med moppen eller gått hjem fra matbutikken med tunge handleposer. 

5 fordeler med daglig fysisk aktivitet

Vi vet alle at det er lurt å trene, men hva gir det deg og kroppen din?

Bedre humør når hverdagen flyter lettere

Med en sterkere kropp vil du mest sannsynlig oppleve at en del ting i hverdagen flyter bedre. Du våkner med energi til å gyve løs på dagen, kan gå opp trappa til kontoret uten å bli ubehagelig andpusten, og kan fint bære med deg både en sekk og en bag uten å bli utslitt.

Når du slipper å møte så mye motstand i slike små ting løpet av en dag, er det lettere å møte andre med et smil. Livet byr jo gjerne på litt motgang uansett, og da er det betydelig lettere å finne gode løsninger og holde motet oppe hvis man er i godt humør. Nå påstår vi ikke at en sterk kropp automatisk gjør deg til en gladlaks døgnet rundt, men det er et godt utgangspunkt for å brette opp ermene og gjøre det beste du kan.

Trenger du noen tips til hvordan du får mer overskudd og energi i hverdagen, kan du lese mer om det i denne artikkelen.

En sterk kropp gir deg bedre holdning

Når du har en sterk kjerne, gjør det noe med holdningen din. Heller enn å synke sammen fremover og få uheldig belastning på rygg og nakke, kan du møte verden med rak holdning. Én ting er at du slipper smerter som følge av en slapp holdning, en annen fordel er at folk antagelig vil oppfatte deg som tydeligere, tryggere og med bedre selvtillit. Og en slik fremtoning kan ha mange fordeler, enten det er i en lønnsforhandling på jobben eller i et møte der du ønsker å få gjennomslag for ditt argument. 

Les også: 5 tips til mental sunnhet

Mindre vondt i ryggen 

Ryggplager er noe de fleste er borti i løpet av livet, og det kan i perioder sette en stopper for det du har lyst til å gjøre. Ryggen drar mange fordeler av en sterk kropp. Det sier seg egentlig selv når man tenker på det: Med sterk og robust støttemuskulatur vil ryggen tåle mer belastning.

Vi har laget en oversikt over noen enkle øvelser du kan gjøre for å forebygge den fryktede kontorryggen

Slik kommer du i gang 

Ble du inspirert til å jobbe mot en sterkere kropp? Det skal ikke stor innsats til for å gjøre en forskjell her. Mange nordmenn er flinke til å gå tur og holde seg i aktivitet utendørs. En enkel måte å øke egen styrke på, er å legge inn en kort styrkeøkt så fort du er hjemme fra skogsturen.  

Du finner flere gode tips i artikkelen Slik kommer du i gang med treningen.