Slik får du energi i løpet av dagen

dame-som-prater-i-telefon

I en hektisk hverdag er det fort gjort å glemme å spise eller gjøre andre ting vi vet er bra for oss, det er jo alltid noe som skal gjøres, og ofte noen som trenger innspill eller hjelp. I denne artikkelen gir vi deg noen tips til hvordan du kan fylle på energilagrene dine i løpet av dagen.

Start med en god frokost

Det er ikke tvil om at kroppen får en energiboost når du starter dagen med å spise en god frokost. Dersom du mangler inspirasjon, kan vi varmt anbefale blåbærgrøt med nøttesmør og granola eller en chiapudding med granola og bær. Har du ikke særlig apetitt når du står opp om morgenen, kan du jo lage en kjøleskapsgrøt med nøttesmør og blåbær? Det tar bare noen få minutter, og så er den klar til å spise når du våkner neste morgen. Kjøleskapsgrøten er enkel å ta med, slik at du kan spise den når du kommer på jobb, etter morgenmøtet eller i dagens første pause.

Er det utfordrende å finne tid til vaner du vet er bra for deg, slik som frokost, har vi skrevet en artikkel om hvordan du etablerer gode vaner som varer.  

Korte lufteturer

Uansett hva slags jobb du har, kan det gjøre underverker med en kjapp luftetur (eller tre) i løpet av arbeidsdagen. De fleste kan kjenne seg igjen i at man virkelig våkner til av noen gode drag med frisk luft, men her til lands innebærer det i store deler av året at vi må finne frem yttertøy og kanskje bytte sko, før vi kommer oss ut. Det er jo gjerne med en gåtur ute som med en god treningsøkt: Sjelden kommer man hjem og tenker at det var bortkastet tid. 

Har du tilgang til en balkong, kan det være et godt alternativ, mye av poenget er jo også å få et avbrekk og ikke bli sittende fast ved kontorpulten.

Les mer: Slik får du en mer effektiv og balansert hverdag

Meld deg på vårt Nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert på våre produktlanseringer, konkurranser, tips og råd rundt helse- og livsstil, og annen relevant informasjon rundt merkevaren!

Gode mellommåltider 

Å legge inn noen gode mellommåltider i løpet av dagen er en smart måte å unngå at blodsukkeret faller helt til bunns. Sørger du for å ha en boks oppskjærte gulrøtter i kjøleskapet eller godt utvalg av frukt du liker, blir det lettere å plukke det med seg mellom to møter, på vei til et foreldremøte eller til å ha i sekken etter trening.  

Prøv gjerne våre no-bake energy balls med granola, som du lager raskt og enkelt. De kan du ta med deg i en liten boks og spise når du trenger påfyll. Bare bra granola er helt uten tilsatt sukker, og består kun av naturlige, rene råvarer. En sunn snack som gir et velsmakende energipåfyll! En annen oppskrift som også er veldig populær, er no-bake barer med granola og mørk sjokolade. En enkel måte å imponere kolleger eller familie på, du vil garantert få spørsmål om oppskriften på disse! 

Les mer: Energirik mat – disse matvarene gir deg energi

Ta nok pauser 

Det er lett å tenke at vi får gjort mest dersom vi bare kjører på og ikke “kaster bort” tid på pauser. Forskning viser derimot at vi blir mer effektive ved å ta hyppige pauser. Selv når vi driver med noe vi er lidenskapelig opptatt av, vil det lønne seg å reise seg opp, slå av en kort prat med noen og flytte blikket over på noe annet enn skjermen. Har du vanskelig for å ta pauser, kan du sette på et varsel på telefonen din, eller kanskje gjøre en avtale med en kollega om at dere møtes ved kaffemaskinen et par ganger i løpet av dagen?