Proteinrike frokostforslag

Proteiner er kroppens byggesteiner og må tilføres i stor nok grad til at vi skal kunne vedlikeholde eller øke muskelmasse. Men hvordan skal vi få i oss nok proteiner? Nedenfor gir vi deg noen tips til proteinrike frokoster som vil gi deg en kickstart på dagen.  

Hvorfor er protein så viktig?

Proteiner har mange viktige oppgaver i kroppen som blant annet å bygge opp og vedlikeholde muskler, skjelett, hud og slimhinner. Noen proteiner bidrar også til å transportere oksygen og næringsstoffer i blodet, samt å delta i å bygge opp immunforsvaret. I tillegg bidrar proteininntak til en mer stabil blodsukkerstigning, og at vi får en mer langvarig metthetsfølelse.

Hvor mye proteiner trenger jeg?

Helsedirektoratet anbefaler at proteiner skal utgjøre 10-20 % av det totale energiinntaket for å sikre det beste grunnlaget for sunn og god helse. Det vil si at en person som trenger ca. 2000 kcal per dag bør få i seg 50-100 g protein daglig.

Kilder til protein

Egg, kjøtt, fisk og fugl er gode kilder til protein, i tillegg til melkeprodukter. En god huskeregel er at jo renere form for kjøtt og fisk du inntar, jo mer proteiner får du i deg. For vegetarianere, og andre som ønsker å begrense kjøttinntaket, er nøtter, frø, mandler, belgfrukter, soyaprodukter, kornprodukter som havre og quinoa, i tillegg til melkeprodukter, gode alternativer. 

Se våre oppskrifter på proteinrike frokoster:

1. Havregrøt med cottage cheese og proteingranola

Havregrøt er alltid godt, men har du prøvd å toppe den med friske blåbær, mango, appelsin og sprø granola? Anbefales!

Se oppkrift

2. Power bowl med egg, mango og supperris

Egg og avokado er gode kilder til protein gir deg en kickstart på dagen! Når du lager bowls er det ikke et fasitsvar på hvordan det skal gjøres. Samle sammen rester i kjøleskapet og vips så har du en power bowl! 

Se oppskrift

3. Wrap med peanøttsmør, banen, bær og müsli

Visste du at peanøtt faktisk er en liten helsebombe? Den er proppfull av fiber, sunne fettsyrer, vitamin E, noen B-vitaminer og er en kilde til protein. Derfor kan du med god samvittighet smøre frokostwrapsen din med peanøttsmør!

Se oppskrift

4. Bringebærsmoothie med avokado

Smoothie med masse bringebær er en fryd for øyet, og med innhold av egg, avocado, melk og granola byr den på masse gode proteiner. 

Se oppskrift

Håper du finner noe som frister!

Følg oss gjerne på instagram under @bare_bra for inspirasjon og flere tips!

Ønsker du flere mattips som dette? Abonner på nyhetsbrevet vårt for mer inspirasjon: