5 helsefordeler knyttet til fysisk aktivitet

De aller fleste av oss vil kanskje liste opp økt forbrenning som den største fordelen med å være i fysisk aktivitet. Det er ingen som benekter fordelene av å øke forbrenningen, men det kommer jo også en hel del andre helsefordeler med å være i fysisk aktivitet. Her kan du lese om hvilke andre positive ting du får med på kjøpet.

Du forebygger livsstilssykdommer

Vi vil at hjertepumpa skal fungere best mulig, så lenge som mulig. Heldigvis krever ikke hjertet allverdens med aktivitet for å kunne forebygge verstinger som hjerte- og karsykdommer. De fleste kjenner til fem om dagen-regelen når det gjelder frukt og grønt. Med fysisk aktivitet gjelder 30 om dagen. Ved å være i aktivitet i 30 minutter hver dag reduserer du risikoen for overvekt, som i tur gjør det mindre sannsynlig at du får livsstilssykdommer som hjerteinfarkt, hjerneslag eller forhøyet kolesterol og blodtrykk. Ikke så verst utbytte av en halvtimes rask gange, det?

Les også: Derfor er god helse og livsstil viktig

Du får jevnlige doser med endorfiner

Når vi er i bevegelse produseres lykkehormonet endorfin. Du har sikkert kjent på det hvis du har en litt tung dag, men greier å komme deg ut av sofaens komfortable og forlokkende grep for å gå eller løpe en tur? Det er nesten som å få på et nytt par briller når turen er over. Endorfinene gjør oss gladere og lettere til sinns, og jevnlige doser med dette hormonet kan rett og slett bidra til at hverdagen blir litt lettere og kjennes mer håndterbar. Plutselig er det kanskje ikke så farlig at samboeren fremdeles ikke har ryddet i boden, og du kan lukke døra inn dit og lage deg en kopp te heller enn å la det ødelegge resten av dagen. 

Slik kommer du i gang med treningen

Vi gir deg noen tips til hvordan du kan etablere en god treningsrutine du kan bli værende i!

Du investerer i egen fremtid

Jevnlig fysisk aktivitet gjør at du vil merke fremgang i form og styrke. Enten du trener til et løp eller konkurrerer med et av barna om hvem som kan svømme 500 meter raskest, stemmer det jo at øvelse gjør mester. 

Også hverdagen blir lettere når du blir sterkere og kroppen har det bra. En ting er å kunne leke med og løfte egne barn eller nieser og nevøer opp i lufta i dag, men hva om vi ser 20 år frem i tid? Sørger du for de 30 minuttene om dagen, kan du fortsette å være superhelten til ungene du er glad i. 

Les også: Mat som gir energi

Du sover bedre

Det er ikke tvil om at en aktiv livsstil kan forbedre søvnkvaliteten din. Forskning viser at fysisk aktive jevnt over sover bedre. Kroppen vår er laget for aktivitet, og dersom vi bare sitter stille kan energioverskuddet gjøre det vanskelig å sovne om kvelden. Dersom kroppen har fått brukt seg litt og du har fått opp pulsen i løpet av dagen, vil det ofte være lettere å slappe ordentlig av og dermed sove bedre. Og hva er vel bedre enn å våkne uthvilt om morgenen, klar for hva enn dagen måtte bringe? 

Les også: 5 grunner til at du alltid er trøtt

Du forebygger skader og slitasje

Enten du er mye på beina eller for det meste sitter i ro i løpet av arbeidsdagen, kan du oppleve slitasjeplager eller andre skader. For en som sitter mye i ro vil det hjelpe med en sterk rygg og god, fleksibel muskulatur for å unngå senebetennelser eller ryggplager. Velger du en aktivitet som gir deg funksjonell styrke som er nyttig i hverdagen, kan du slippe unna plager som ellers hadde kostet tid, ressurser og smerte. Ved å få en sterkere og mer utholdende kropp, tåler du bedre hverdagens belastninger.

Meld deg på vårt Nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert på våre produktlanseringer, konkurranser, tips og råd rundt helse- og livsstil, og annen relevant informasjon rundt merkevaren!