Hvorfor er proteiner viktig for deg som trener?

Protein er viktige byggeklosser med mange funksjoner i menneskekroppen, og derfor trenger vi proteiner i kosten, uavhengig av aktivitetsnivå. Har du en aktiv livsstil og trener flere ganger i uka, har du kanskje hørt at du må passe på å få i deg nok proteiner. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvorfor proteiner er spesielt viktig for deg som trener.

Proteinets mange viktige oppgaver

Proteiner har mange viktige oppgaver i kroppen, som for eksempel dannelse av nye celler. De skal blant annet bygge opp og vedlikeholde musklene, skjelettet, huden og slimhinnene våre. Enkelte proteiner er med på å bygge opp immunforsvaret, andre hjelper til med å transportere oksygen og næringsstoffer med blodet, mens atter andre bidrar til at blodsukkeret holder seg stabilt. Får du i deg nok proteiner, vil du også beholde metthetsfølelsen lenger enn etter måltider uten protein.

Trenger du litt inspirasjon til frokost som inneholder rikelig med protein, har vi noen tips i artikkelen Proteinrike frokostforslag.

Meld deg på vårt Nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert på våre produktlanseringer, konkurranser, tips og råd rundt helse- og livsstil, og annen relevant informasjon rundt merkevaren!

Proteinet pleier muskulaturen 

Det som gjør at en aktiv person trenger godt med proteiner, er for å kunne vedlikeholde, restituere og bygge opp muskulaturen. For å si det enkelt så bryter vi ned muskelfibre når vi trener, og protein er med på å bygge opp musklene igjen. Dette er hovedgrunnen til at du har et noe høyere proteinbehov dersom du er treningsglad og bruker musklene mye, enn de av oss som ikke får opp pulsen like ofte. 

Blir du inspirert til å legge inn mer aktivitet og sørge for at musklene får kjørt seg litt oftere? I vår artikkel Slik kommer du i gang med treningen finner du gode råd og tips.

Slik kommer du i gang med treningen

Vi gir deg noen tips til hvordan du kan etablere en god treningsrutine du kan bli værende i!

Nok protein gjennom sunt kosthold

Olympiatoppen presiserer at de fleste nordmenn som følger rådene for et sunt kosthold vil få i seg nok protein. Det er med andre ord like viktig å spise nok mat og få i seg tilstrekkelig energi som det er å telle antall gram protein i hvert måltid. Dersom du spiser for lite mat, spiser du også for lite proteiner. Følger du de nasjonale kostholdsrådene, får du mest sannsynlig i deg nok protein.

Sitter du fortsatt og lurer på om du får i deg nok protein? Les vår artikkel Hvor mye protein bør du spise? for et grundig svar på dette spørsmålet.