Hva kan jeg bruke granola til?

granola-og-ravarer

Den vanligste måten å spise granola på er antagelig i en bolle med melk eller yoghurt. Når vi vet at Bare Bra granola består av rene, sunne og naturlige råvarer, helt uten tilsatt sukker, er det jo fristende å se på andre måter å bruke granola på. I denne artikkelen gir vi deg noen tips til måter å bruke granola mer kreativt på. 

I bakverk og desserter

Har du ikke smakt brød eller rundstykker med granola, har du noe virkelig godt i vente. Med sin naturlig søte smak fra bær og frukt, er Bare Bra granola svært godt egnet å tilsette i bakverk. Enten du lager scones, rundstykker eller brød, kan du tilsette noen never granola i deigen og få en annerledes smaksopplevelse. 

Mangler du en god dessert til vennemiddagen, kan du jo teste ut yoghurt parfait med granola – velsmakende, sunn og ikke minst utrolig pen på middagsbordet!

I snacks og kaker

Stadig flere blir opptatt av å lage mat fra bunnen av, og ser verdien av å kjenne alle ingrediensene i maten man spiser. Det er mange varianter av snacks, kjeks og no-bake som smaker ekstra godt med granola. Har du for eksempel prøvd vår oppskrift på hjemmelaget kjeks med granola og mørk sjokolade?

Bare Bra granola er en spennende ingrediens å ta med i en kake. Lager du en fruktpai, kan du tilsette granola i selve kakerøren, eller du kan gjøre en amerikansk apple crumble-variant der du lager crumble av granola. En litt annerledes vri!

Vi har også en oppskrift på no-bake energy balls med granola der du får en sunn og velsmakende snack som egner seg godt til mellommåltider, turniste eller bare når du har lyst på noe godt. Er du ikke en ivrig baker, er dette en enkel måte å lykkes på, og du kan imponere venner, familie, eller rett og slett deg selv med hvor godt det blir. 

I salater

Mange liker å tilsette krutonger av brød eller sprø nøtter eller frø i salten. Hvorfor ikke strø en neve Bare Bra granola over salatbollen før servering? Små, sprø smaksbomber kan løfte salaten og gjøre den enda mer innbydende. 

I smoothie bowls (h3)

Det fine med en smoothie bowl er at du kan tilsette akkurat det du har lyst på, og sette sammen de smakene du liker best. Mangler du inspirasjon, kan du ta en titt i sosiale medier, der man virkelig får se hvor populært dette har blitt. 

En neve granola tilfører litt crunch til smoothie bowlen din. Vår oppskrift på smoothie bowl med blåbær viser hvor enkelt du kan gjøre det. Er du ikke så opptatt av at det skal se pent ut, kan du lage en tradisjonell smoothie hvor du bare kjører alle ingrediensene i en blender og drikker den fra et glass. Du kan likevel tilsette granola, enten som garnityr på glasset eller ved å røre den inn i smoothien like før du drikker den. Kjempedigg!

Grønn smoothie bowl med
spinat og avokado

I kjøleskapsgrøt

Kjøleskapsgrøtens suksess kan nok i stor grad tilegnes hvor enkel den er å lage, for ikke å glemme at den er sunn, mettende og velsmakende. Du finner et egnet glass eller en bolle og mikser sammen granola, yoghurt og plantemelk til en konsistens du liker, og deretter er det bare å tilsette favoritt-toppingen din før den skal hvile i kjøleskapet noen timer. Noen sverger til blåbær eller bringebær, mens andre foretrekker dadler, eplebiter eller banan. Er du litt lei av din faste smakskombinasjon, er det virkelig ingen grenser for hva du kan teste ut her. Vil du tenke litt bærekraftig så kan du jo teste ut hvordan kjøleskapsgrøten blir dersom du bruker den frukten som er i sesong akkurat nå? 

Vår oppskrift på kjøleskapsgrøt med nøttesmør og blåbær (og granola) er svært populær, og er velkomment å finne spiseklar i kjøleskapet enten det er tidlig på morgenen eller på slutten av en lang dag. Er du mest fan av den gode, gamle havregrøten, er den også en egnet kandidat for en god neve granola. Du finner en oppskrift på havregrøt med granola her

Test gjerne ut noe helt nytt

Granolaens veier er uransakelige, og vi kjenner ikke til alle måter å bruke granola på. Eksperimenter gjerne med å ha granola i nye bakverk eller snakcsvarianter, vi hører gjerne om nye favoritter! Hva med å teste granola i vaffelrøren, i pannekakerøren eller i en formkake? Vi heier på kreativitet og eventyrlyst, også på kjøkkenet!