Hjemmelaget kjeks med granola og mørk sjokolade

Disse kjeksene er perfekte å ha med på tur – energifulle og digge! Passer selvfølgelig meget godt som kveldskos i sofaen også. Et litt sunnere alternativ, men minst like godt!

Hjemmelaget kjeks med granola

Tilberedningstid
20 min

Porsjoner
6

Ingredienser

  • 4 dl Granola Hasselnøtt & Kokos
  • 1 dl havremel, ev. malte havregryn
  • 4 ss sukrin gold, ev. annen søtning
  • 0.5 ts kanel
  • 0.25 ts salt
  • 4 ss smør, gjerne romtemperert
  • 1 dl peanøttsmør
  • 1 stk egg
  • 2-4 ss melk/plantemelk

Topping

  • 50 g mørk sjokolade

Fremgangsmåte

Bland sammen det tørre i en bolle. I en annen bolle mikser du sammen det våte. Bland deretter det tørre i det våte. Tilpass konsistensen med ev. mer melk.

Bruk to spiseskjeer og form baller, 10-12 stk. Legg utover et stekebrett med bakepapir. Press ned, ca. ½ cm tykkelse.

Stek midt i ovnen på 180 grader i 10-12 minutter, eller til gylne.

Hvis du ønsker kan du smelte litt sjokolade å ha over kjeksene når de har kjølt seg ned.