Hva kan jeg bruke granola til? 7 eksempler

Overnight-granola

Disse knasende, små bitene havner veldig ofte i en skål med melk eller yoghurt, og det er jo helt topp det, men den geniale granolaen kan brukes til så mye mer enn det.  

Mange tyr nok til granolaen nettopp fordi det er en lettvint løsning i hverdagen, men i dag vil vi slå et slag for de mange mulighetene dette produktet byr på. Noen av oppskriftene krever litt mer enn 2 minutter, men ingen er av det avanserte slaget. Vi håper du finner noe nytt og inspirerende 🙂 

Den tradisjonelle granolaen innholder ofte en del tilsatt sukker eller honning, men velger du en granola uten tilsatt sukker, så kan den fint inngå som en del av ditt daglige kosthold.

Nedenfor har vi ramset opp noen oppskrifter som vi håper du syns ser fristende ut – her er det mye sunn snacks!

1. Yoghurt parfait med granola og skogsbær

Frokost, lunsj eller kveldskos? Granola servert med gresk yoghurt og bær får deg til å lukke øynene og drømme deg bort til en deilig sommerbris.   

2. No-bake bars med granola og mørk sjokolade

Dette er et fornuftig snacksvalg eller et smart lite mellommåltid som smaker farlig godt. Velg kosemat og snacks som fyller kroppen din med energi og tiltakslyst! 

3. Wrap med peanøttsmør, banan, bær og müsli

Disse frokostwrapsene lager du på 1-2-3 og er perfekt å ta med på vei ut døra om morgenen. Full av næringsrik frukt, fullkorn og masse protein. Fyll opp energilagrene med denne deilige kombinasjonen av søtt, friskt og sprøtt! Selv om vi har brukt müsli i oppskriften kan du helt fint bytte den med granola. 

4. Blåbærgrøt med nøttesmør og granola

En ekstra fargerik og sunn grøt med fiber og antioksidanter fra blåbærene. En perfekt start på morgenen! 

5. No-bake energy balls

Disse energikulene lager du på 5-10 minutter og inneholder kun 4 ingredienser. Perfekt som påfyll når du jobber, som tursnacks, mellommåltid eller påfyll før eller etter trening. 

6. Kjøleskapsgrøt med nøttesmør og blåbær 

Enklere blir det ikke! Rør sammen ingredienser til kjøleskapsgrøten om kvelden, og vips så har du en ferdig grøt til frokost – effektivt og skikkelig godt! 

7. Hjemmelaget kjeks med granola og mørk sjokolade

Disse kjeksene er perfekte å ha med på tur – energifulle og digge! Passer selvfølgelig meget godt som kveldskos i sofaen også. Et litt sunnere alternativ, men minst like godt!

Vi håper du har blitt inspirert til å ta granolamåltidet ditt til nye høyder! 

Har du noen kreative tips til oppskrifter du ønsker å dele med oss? Du finner oss på instagram under @bare_bra, så send oss gjerne en melding der.