5 tips og råd for en god start på 2021

januar 22, 2021

Bare Bra start på 2021

Vi har alle lagt et veldig annerledes år bak oss. Det har krevd omstilling, og vaner som er innarbeidet har kanskje sklidd litt ut. I stedet for å irritere seg over dette eller ha dårlig samvittighet, la oss gripe sjansen til å gjøre 2021 til et litt bedre år. Start året med å lage deg noen gode vaner som varer og som er lette å gjennomføre i en hektisk hverdag.

Vi håper du kan finne litt inspirasjon til å skape deg et sunnere og gladere liv ved hjelp av de enkle rådene under.

 

1.Sunn og god frokost

Start hver dag med en god frokost som holder deg glad og mett lenge. Lag deg f.eks. en fristende frokostskål med gresk yoghurt, frukt, bær og granola. Enkelt, men godt! Også er det veldig lett å variere, slik at man ikke blir så fort lei.

Til oppskriften

 

Eller hva med denne chiapuddingen? Dette er jo frokosten du lager kvelden i forveien og som du enkelt kan raske med deg om du har det travelt.

 

Til oppskriften

 

2. Bruk lunsjpausen til bevegelse

Du skal selvfølgelig ikke droppe å spise, men ta deg gjerne en liten 10-15 minutters gåtur, før eller etter måltidet. Det kan f.eks. bare være en runde i nabolaget. Frisk luft gjør underverker for et trøtt hode og kan få kreativiteten i sving. Kanskje har du en bekjent i området også, da kan det jo være hyggelig å slå følge i denne litt asosiale tilværelsen. 

 

3. Planlegg dagen! 

Bruk 5-10 minutter hver morgen på å planlegge dagens gjøremål/to-do liste, gjerne med en god kopp te eller kaffe i hånden. Større sjanse for at du er produktiv og får ting gjort – også er det veldig tilfredsstillende å kunne stryke ting av listen!

 

4. Vær raus og tålmodig med deg selv

Å starte året med nye mål og ambisjoner er fint og flott, men husk at det sjelden blir gjennomført om det er altfor krevende. Start heller i det små!Er målet forbedret helse, så kan det være lurt å starte med maten. Kliner du til med et strengt regime både på mat- og treningsfronten, er du nesten dømt til å mislykkes før du i det hele tatt har startet. Finn fram noen gode, sunne og næringsrike oppskrifter du har lyst til å prøve. Bytt ut de mindre fornuftige valgene med jevne mellomrom, så skal du se du etter hvert finner en rytme der du stadig oftere går etter de sunnere alternativene.

 

Endringer skjer ikke over natten. Gi deg selv en sjanse til å lykkes, bruk tid og dersom du skulle falle av er ikke alt ødelagt. Ikke sammenligne deg selv med andre, alle har ulikt utgangspunkt. Finn ditt tempo og vær fornøyd med det du får til!

 

Hva med å gi denne oppskriften et forsøk?

Til oppskriften

 

Eller hva med en fristende salat?

Salat-med-appelsin-og-granola1

For å lage denne trenger du ganske enkelt en salatblanding, paprika, vårløk, appelsin, cottage cheese og granola. Lett, friskt og godt!

 

5. Vær mer til stede 

Dette har du nok hørt før, men det er så viktigLegg bort mobilen/pc-en og alt av distraksjoner minimum en gang om dagen. Rett blikket opp og mot dem som er rundt deg. Det er så lett å bli sugd inn i den virtuelle verdenen, men hodet ditt har godt av pauser vekk fra skjermen. Da får den rom til å prosessere inntrykk og du får mulighet til å reflektere. Men det som kanskje er aller viktigst er jo at du blir oppmerksom på omgivelsene og legger til rette for kommunikasjon, samtaler og øyeblikk som er verdifulle.

Å være til stede i eget hode og for de rundt deg er faktisk godt for helsen din!  

Har du noen enkle tips og råd å dele med oss? Du finner oss på Instagram under @bare_bra, så send oss gjerne en melding der. Vi lærer gjerne hva som funker for deg <3

 

Ønsker dere et godt nytt år med Bare Bra dager!