Nice cream på 3 ulike måter

Navnet nice cream er en forkortelse på «banana ice cream» og er basert på noe som enkelt som frosne bananer som får en deilig og kremet konsistens når de mikses i en blender, food prosessor eller lignende. Smaken kan varieres i det uendelige og du kan velge å tilsette de smakene du liker best. Et sunt og friskt mellommåltid eller dessert proppet full av gode næringsstoffer og som vil kjøle deg ned på varme sommerdager! 

Er nice cream sunt?

Grunnoppskriften til nice cream baserer seg altså på én enkel ingrediens, nemlig frossen banan. Godt modne bananer gir en naturlig søtsmak og det er derfor et godt tips å fryse ned biter av bananer og eventuelt annen frukt som er på vei til å bli overmodne. Da har du alltid ingrediensene til å lage deg en skål med nice cream. Siden hovedingrediensen i nice cream består av kun frosne bananer er dette et mye sunnere alternativ enn tradisjonell fløteiskrem og softis. Her sparer du både fett og kalorier og du trenger heller ikke å tilsette ekstra sukker for å få en god sødme. En porsjon nice cream med kun banan inneholder ca. 90-110 kalorier, hvor vanlig softis med strø i kjeks til sammenligning inneholder rundt 300-350 kalorier.   

Grunnoppskrift på nice cream

Med en enkel grunnoppskrift på nice cream, så har du et godt utgangspunkt for den perfekte sommerdesserten som kan nytes hver kveld med god samvittighet.  

  1. Fjern skallet på bananen, kutt den i skiver og legg de i en frysepose eller boks. Bruk gjerne noen dråper med sitron i posen for å unngå misfarging og legg gjerne bananbitene med litt mellomrom slik at de ikke fryser sammen og blir en stor klump.
  2. Etter 3-4 timer kan du ta bananskiver ut av fryseren og la de tine i 5-10 minutter. Fyll så mye banan du ønsker i en blender og kjør til du får en kremet konsistens. 
  3. Om du ønsker kan du gjerne sette iskremen tilbake i fryseren for å få en fastere konsistens eller du kan spise den som den er. 

Med dette som utgangspunkt kan du legge til enten kakao, peanøttsmør og granola som vi har gjort i oppskriftene nedenfor. Eller hva med å lage ispinner med bringebær og kiwi? Her må man bare prøve seg frem for å finne sin favoritt. 

Vi håper du lar deg inspirere og ønsker deg en nice sommer!  

Nice Cream med kakao

(2 porsjoner) 

Er du den som alltid spiser sjokoladedelen av tressisen først, så er dette oppskriften for deg. En deilig sjokoladeis med sprø granola!  

INGREDIENSER:
2-3 frosne bananer
1-2 ss kakaopulver
4 ss Bare Bra granola med kakao & bringebær  

FREMGANGSMÅTE:
1. Skjær modne bananer i skiver og legg i fryseren. Dette er lurt å gjøre en dag eller to i forveien.  

2. Tin de frosne bananene i 15-20 minutter på benken før du har dem i en blender eller foodprosessor sammen med kakaopulver. Miks til du får en jevn, kremet og luftig bananis.

3. Hell isen i skåler og dryss over litt granola. Nyt umiddelbart!

Tips: Ønsker du en fastere bananis kan den helles i en egnet beholder og fryses ned. Etter en time eller to er den såpass fast at du kan bruke en isskje til å forme kuler.  

Meld deg på vårt Nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert på våre produktlanseringer, konkurranser, tips og råd rundt helse- og livsstil, og annen relevant informasjon rundt merkevaren!

Nice Cream med peanøtter

(2 porsjoner) 

Banan og peanøttsmør er en uslåelig kombinasjon – en dessert du kan nyte med et stort smil! 

INGREDIENSER:
2-3 frosne bananer
2-3 ss peanøttsmør
4 ss Bare Bra granola med hasselnøtt & kokos

FREMGANGSMÅTE:
1. Skjær modne bananer i skiver og legg i fryseren. Dette er lurt å gjøre en dag eller to i forveien.  

2. Tin de frosne bananene i 15-20 minutter på benken før du har dem i en blender eller foodprosessor sammen med peanøttsmør. Miks til du får en jevn, kremet og luftig bananis.

3. Hell isen i skåler og dryss over litt granola. Nyt umiddelbart!

Tips: Om du er fan og peanøttsmør og sjokolade, bør du prøve denne oppskriften med litt kakaopulver i tillegg – megadigg!

Nice Cream med bringebær og kiwi

(ca. 6 stk)

Maser barna etter is hver dag på sommeren? Hva med å servere dem bananis på pinne med kiwi og sprø granola i bunn? Et mye bedre alternativ enn mye av isen du får kjøpt i butikken!

INGREDIENSER:  
2-3 frosne bananer
150-200 g frosne bringebær
2 stk kiwi
6 ss Bare Bra granola med kakao & bringebær  

FREMGANGSMÅTE: 
1. Skjær modne bananer i skiver og legg i fryseren. Dette er lurt å gjøre en dag eller to i forveien.  

2. Tin de frosne bananene i 15-20 minutter på benken før du har dem i en blender/foodprosessor sammen med frosne bringebær. Miks til du får en jevn, kremet og luftig bananis. Skjær kiwi i skiver.3. Start med å legge en skive med kiwi på hver side i ispinneformene. Fyll deretter på med nice cream og avslutt så med litt granola. Sett i fryseren til gjennomfrosset.

Ta gjerne kontakt med oss på instagram under @bare_bra om du har tips til noen digge oppskrifter!