Vegetarburger med guacamole, syltet rødløk og frisk koriander

Denne saftige vegetarburgeren er kanongod! Her er det bare å hive seg rundt og prøve, du kommer ikke til å angre! Rimelig enkel å lage er den også.

Vegetarburger med guacamole og syltet rødløk

Tilberedningstid
40 min

Porsjoner
3

Ingredienser

  • 4 dl Superris, kokt og avkjølt
  • 1 stk søtpotet, mellomstor
  • 2 stk egg
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 håndfull frisk koriander
  • 1 ss dijonsennep

Tilbehør

  • Hamburgerbrød
  • Guacamole
  • Syltet rødløk
  • Sylteagurk
  • Salat
  • Frisk koriander

Fremgangsmåte

Skrell og del søtpoteten i mindre biter. Bak bitene i ovnen til de er møre, 200 grader i ca. 30 minutter. Dette kan gjøres dagen i forveien, samtidig som du koker superrisen.

Ha ovnsbakt søtpotet, hvitløk, egg, frisk koriander og dijonsennep i en food prosessor eller stavmikser. Kjør til du har en jevn blanding. Ha over i en bolle sammen med kokt superris. Rør det hele godt sammen. Smak til med salt og pepper.

Varm opp en stekepanne med litt olje. Form burgerne med en spiseskje og legg i stekepannen. Du får 6 mellomstore burgere. Stek på middels varme i ca. 6 minutter på hver side, eller til de er gylne.

Server vegetarburgerne gjerne med burgerbrød, salat, guacamole, sylteagurk, frisk koriander og syltet rødløk.

Tips

Har du ikke superris for hånden kan du bruke en blanding av f.eks ris og quinoa.