Superrisburger med søtpotetfries

Dette er en helt nydelig vegetarburger, som er perfekt enten du er vegetarianer eller bare har lyst på en skikkelig god, kjøttfri burger.

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 1.5 dl Bare Bra Superris
  • 2 dl vann
  • 0.5 stk Toro Grønnsaksbuljong blokk
  • 1 squash
  • 1 ts salt
  • 50 g valnøtter
  • 3 ss maisenna
  • 3 ss Kikkoman Soyasaus, less salt
  • 0.5 løk
  • 2 hvitløkbåter
  • 1 ts finhakket rød chili
  • Nøytral matolje til steking

Søtpotetfries

  • 2 søtpoteter
  • 2-3 ss nøytral matolje
  • Smak deg frem med salt og pepper
  • Søtpotetene stekes ved 225 °C i ca. 25 min. på midterste rille.

Serveres med

  • Salat, løk, tomat og avokado
  • Topp gjerne burgeren med Idun Ketchup
  • og Idun Hamburgerdressing

Fremgangsmåte

Superrisburger:
Kok Superris som anvist på pakken, men tilsett grønnsaksbuljong i kokevannet. Avkjøl risen et par minutter.

Riv en squash på grovt rivjern. Ha squashen i et dørslag og bland inn salt. La det stå noen minutter og press deretter ut mest mulig av væsken.

Hakk løk, hvitløk, ingefær og chili og fres dette raskt i litt olje i en stekepanne, før du lar det avkjøle litt.

Grovhakk valnøtter og bland de lett sammen med den kokte superrisen i en foodprosessor. Det skal kun bli grovhakket.

Tilsett maisenna, soyasaus og løkblandingen. Bland det hele raskt sammen i foodprosessoren. Dersom massen er for løs, kan du arbeide den litt sammen med hendene.

Bruk en isskje, og dypp den i kaldt vann og form 4-6 burgere. Legg burgerne på en tallerken dekket med plastfolie, og klem de ca. 1-2 cm tykke. Burgerne kan settes kaldt før de stekes, eller du kan steke de direkte i en panne med litt olje, på middels varme.

Søtpotetfries:
Sett ovnen på 225 °C. Skrell søtpotetene og skjær dem i fingertykke staver. For å få de sprøere kan du legge de i kaldt vann i ca. 10 min.

Hell av vannet og tørk potetene godt, før du vender de i olje, salt og pepper.

Legg søtpotetene på et bakepapirkledd stekebrett, og stek de ved 225 °C i ca. 25 min på midterste rille.

Varm hamburgerbrødene i stekeovn, eller rist dem i en brødrister. Topp burgeren med salat, ketchup og dressing, og server sammen med søtpotetfries. Ketchup er ypperlig som dipp til søtpotetfries!