Søtpotetsuppe med superris

Prøv en herlig vegetarsuppe som metter godt! Om du ikke ønsker vegetar, tilsett stekte kylling- eller baconbiter, eller prøv med chorizo.

Tilberedningstid
20 min

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 500 g søtpotet
  • 100 g gulrøtter
  • 1 stk løk
  • 2 stk hvitløksbåter
  • 2 ts frisk ingefær
  • 2 ss soyaolje
  • 4 ts thai red curry paste
  • 3 ss soyasaus
  • 4 dl kokosmelk
  • 5 dl vann
  • 1 stk

På toppen

  • 250 g
  • 1 stk rød paprika
  • 1 håndfull persille

Fremgangsmåte

Start med å koke superris som anbefalt på pakken.

Skrell søtpoteter og gulrøtter og kutt alt i biter. Finhakk løk, hvitløk og riv ingefær.

Ha litt olje i varm gryte og tilsett søtpotet, gulrot og løk. La dette frese i ca 2 min, rør om. Bland inn hvitløk og ingefær. La det frese med et lite minutt.

Vend inn currypaste og tilsett soyasaus. Hell over kokosmelk og vann, smuldre i buljongen. La grønnsakene småkoke i ca. 20 min, til de er møre. Kjør det hele glatt med en stavmikser eller i en foodprocessor. Kok opp suppen og smak til limesaft, ev. salt og pepper.

Topping: Bland superris med hakket persille og små biter med paprika. Dryss over suppen ved servering. Ha litt ekstra rismiks ved siden av, så du kan fylle på i suppekoppen underveis