Denne gulrot og søtpotetsuppe oppskriften er en enkel og smakfull vegetarsuppe. Kombinasjonen av søtpotet, kokos og red curry kommer garantert til å falle i smak! Om du ikke ønsker vegetar, tilsett stekte kylling- eller baconbiter, eller prøv med chorizo.
Start med å koke superris som anbefalt på pakken.
Skrell søtpoteter og gulrøtter og kutt alt i biter. Finhakk løk, hvitløk og riv ingefær.
Ha litt olje i varm gryte og tilsett søtpotet, gulrot og løk. La dette frese i ca 2 min, rør om. Bland inn hvitløk og ingefær. La det frese med et lite minutt.
Vend inn currypaste og tilsett soyasaus. Hell over kokosmelk og vann, smuldre i buljongen. La grønnsakene småkoke i ca. 20 min, til de er møre. Kjør det hele glatt med en stavmikser eller i en foodprocessor. Kok opp suppen og smak til limesaft, ev. salt og pepper.
Topping: Bland superris med hakket persille og små biter med paprika. Dryss over suppen ved servering. Ha litt ekstra rismiks ved siden av, så du kan fylle på i suppekoppen underveis