Buddha bowl med egg, søtpotet og avokado

Når du skal lage deg Buddha bowl, eller Buddha-skål om du vil, er det ingen strenge regler du må følge. Stup inn i kjøleskapet og bruke det du har av grønnsaker og annet snacksEn helt ypperlig måte å få brukt opp diverse rester.

Buddha bowl med egg søtpotet og avokado

Tilberedningstid
20-30 min

Porsjoner
2

Ingredienser

  • 200 g søtpotet
  • 90 g Superris, ev. ris/quinoa
  • 4 stk hardkokte egg
  • 1 pose salatmiks, ev. spinat/ruccola
  • 1 stk avokado
  • 1-2 stilker vårløk

Tahinidressing

  • 0.5 dl tahini (ev. peanøttsmør)
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 0.5 ss sukrinsirup gold, ev. annen søtning
  • 1 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 3-4 ss vann
  • 1 klype salt

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 grader.

Vask søtpoteten og kutt i terninger. Legg bitene på et stekebrett med bakepapir og ha over litt olivenolje, salt og pepper. Stek i ca. 20 minutter, eller til bitene er møre.

Kok superris etter anvisning på pakningen. Kok eggene hardkokte.

Kutt opp avokado og vårløk. Bland sammen ingrediensene til dressingen.

Dander i en bolle ala slik som på bildet eller rør alt sammen til en blandet salat. Server dressingen ved siden av.

Tips

Kok eggene og tilbered søtpotet, superris og dressing kvelden før, så har du superlunsj lett tilgjengelig i kjøleskapet dagen derpå.