Gode risboller uten kjøtt. Server favorittgrønnsakene, kuttet i lange biter og dypp dem i den tomatiserte peanøttsausen.
Kok superrisen som beskrevet på pakken med vann.
Grovhakk valnøtter og rist dem i en varm panne. Avkjøl noe og hakk dem ganske så fine for hånd. Fres så vidt finhakket løk og hvitløk i litt olje i middels varm panne, avkjøl.
Bland alt og ha i salt, curry paste, soyasaus, vann og maisenna. Bruk en foodprocessor/stavmikser og kjør det hele sammen til en grov farse, dvs. at det fortsatt er noen biter igjen. Forsett med å arbeide dette sammen, bland med en skje. Ev. bruk engangshansker og jobb det sammen med hendene. Virker farsen for fast? Tilsett noen dråper vann til den er god å forme.
Ha kaldt vann i et glass. Dypp en skje i vannet og form små boller av risblandingen. Det blir mellom 15 og 20 stk. Ha olje i en middels varm panne, slik at bunnen dekkes. Stek bollene til de er gylne og litt sprø.
Peanøttsaus: Kjør 200 g tomater til en tykk saus med stavmikser. Bruk vanlig visp og rør inn peanøttsmør, sitronsaft, honning, soyasaus, spisskummen og koriander.
Kutt grønnsaker i lange og fingertykke biter og dypp dem i sausen.