Asiatiske risboller med peanøttsaus

Gode risboller uten kjøtt. Server favorittgrønnsakene, kuttet i lange biter og dypp dem i den tomatiserte peanøttsausen.

Tilberedningstid
30 min

Porsjoner
4

Ingredienser

  • 1.5 dl
  • 2 dl vann (til koking av ris)
  • 1 dl valnøtter
  • 1 stk løk
  • 2 stk hvitløksbåter
  • 0.5 ts salt
  • 3 ts thai curry paste
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss vann
  • 1 ss maisenna

Peanøttsaus

  • 200 g hakkede tomater
  • 100 g
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss honning, flytende
  • 3 ss soyasaus
  • 0.5 ts spisskummen
  • 0.5 ts koriander

Grønnsaker

  • 1 stk agurk
  • 2 stk gulrøtter
  • 2 stk paprika, forskjellige farger

Fremgangsmåte

Kok superrisen som beskrevet på pakken med vann.

Grovhakk valnøtter og rist dem i en varm panne. Avkjøl noe og hakk dem ganske så fine for hånd. Fres så vidt finhakket løk og hvitløk i litt olje i middels varm panne, avkjøl.

Bland alt og ha i salt, curry paste, soyasaus, vann og maisenna. Bruk en foodprocessor/stavmikser og kjør det hele sammen til en grov farse, dvs. at det fortsatt er noen biter igjen. Forsett med å arbeide dette sammen, bland med en skje. Ev. bruk engangshansker og jobb det sammen med hendene. Virker farsen for fast? Tilsett noen dråper vann til den er god å forme.

Ha kaldt vann i et glass. Dypp en skje i vannet og form små boller av risblandingen. Det blir mellom 15 og 20 stk. Ha olje i en middels varm panne, slik at bunnen dekkes. Stek bollene til de er gylne og litt sprø.

Peanøttsaus: Kjør 200 g tomater til en tykk saus med stavmikser. Bruk vanlig visp og rør inn peanøttsmør, sitronsaft, honning, soyasaus, spisskummen og koriander.

Kutt grønnsaker i lange og fingertykke biter og dypp dem i sausen.